vineri, 4 mai 2012

Blogareala

Urmaresc uimit ceea ce se intampla in politica din Romania si nu prea inteleg cum se intampla ca cei care cu ceva timp in urma erau dusmani sa fie acum colegi de alianta". Stiu multe persoane care cred ca politica se face pe cont propriu si ca in politica alinatele nu ar trebui sa existe. Ei uite aici vin eu sa contrazic si sa spun ca un adevarat politician, cel care doreste intr-adevar sa faca ceva trebuie mereu sa fie maleabil, sa gaseasca echipa puternica, sau care ii da mai multe sanse sa fie le putere si nu in opozitie. Cu putin timp in urma, PSD si PNL au fost fara sa isi doreasca acest lucru in aceeasi situatie si anume in opozitie. Fiind in opozitie pentru o perioada destul de lunga si-au dat seama ca au proiecte si idealuri oarecum asemanatoare si ca acestea pot fi usor modificate pentru a ajunge la consens. Aceasta este politica dragi cititori. Asa trebuie si asa s-a facut de cand lumea. Cei care spun ca nu vor face alianta niciodata inseamna ca nu sunt la zi cu evenimentele si ca nu stiu ce inseamna intr-un stat ca Romania sa faci politica. Aliantele sunt in generale benefice pentru romani sau cel putin asa ar trebui sa fie. Alianta de la Brasov intre PNL-PC si PSD este o alianta menita sa doboare un monopol oarecum instabil in momentul de fata al PD-L. Ei au fost fara indoiala cei care au avut in castig de cauza clar in ultimii 8 ani. Nu contesc insa faptul ca daca cei din USL sunt la o mare incercare. Trebuie, repet trebuie sa faca foarte multe pentru cetateni si sa aduca aeroportul si poate si alte investitii mari pentru a impresiona si a nu dezamagii Brasovenii. Sa nu uitam ca in ultimii ani Brasovul s-a schimbat categoric. Eu vorbesc din experienta si pentru ca stiu exact ce a fost si ce este in Brasov la momentul actual. USL-ul castigand aceste alegeri va fi obligat sa scoata din criza o tara, situatie foarte dificila dar speram ca se vor descurca impreuna si nu se vor bate intre ei dupa alegeri.

joi, 3 mai 2012

Votul in Anglia

Fiind un Brasovean 100% m-am implicat de cateva ori in campanii electorale si in unele candidatii au si castigat! Bine nu vreau sa precizez cine a castigat, insa eu ca un om corect si fara pata de furturi sau alte ilegalitati, am crezut in ei. Bineinteles ca am luat parte la mai tot procesul. Impartit fluturase, mobilizat membrii de partid pentru concerte, iesiri in strada pentru a discuta cu alegatorii exact asa cum se fac lucrurile la noi. Extraordinar de uimit am fost insa, in momentul in care a inceput campania aici in Anglia. Nu tu o masina inscriptionata cu votati X sau un panou electoral, clip electoral ce sa mai vorbim. In ziua votului, ca un am responsabil, am plecat la vot. Pe langa faptul ca GPS-ul m-a dus la alta adresa si am ramas putin uimit, cand am intrat in sectia de votare am vazut 2 (doua) persoane, nimic mai mult, care m-au salutat prieteneste. Nu mi-au cerut nici un act de identitate, mi-au cerut insa foaia care am primit-o acasa de la "County Electoral Division". Apoi mi s-au inmanat doua foi, una de A5 si una de A6 pt ca sa votez doua lucruri diferite. Votul aici nu se pune cu stampila ci se bifeaza cu un creion, care ulterior probabil, daca cineva nu este intru totul multumit de votul tau, il sterge usor cu radiera si bifeaza cele considerate de dansul. Asa ca daca vreti sa ajungem o tara atat de avansata ca Anglia lasati la o parte cheltuielile imense pt campanii electorale si veti vedea cat de multi bani putem salva. Scoatem tara din criza chiar cu multa usurinta!!! Investirea in diverse companii si deschiderea de noi industrii cred ca ar fi mult mai importanta!

luni, 30 aprilie 2012

Zile de minisat!

Citesc pe internet cu placere despre Minisatul "Sf Andrei" din care am facut parte pe toata perioada lui de glorie. De ce spun pe perioada de glorie? Pentru ca dupa ce am plecat eu nu cred ca se mai poate spune ca acel minisat a mai existat. Stiu multi vor spune ca prezenta mea putea fi inlocuita de orice alta persoana. Ei uite ca nu a fost asa. Asa cum cercetarile datorita carora s-a ajuns la nivel international au existat datorita vointei mele, asa si unele persoane au fost importante in minisat datorita relatiei lor directe cu mine. Stiu ca nu este un moment ideal de a scrie acest lucru insa asta simt eu acum. Eu stiu ca nimeni nu ar fi putut ajunge sa faca acele studii de caz pe oul de bran. Stiu ca Minisatul a existat si inainte dar niciodata nu a fost ridicat la nivel international. Domnul profesor Ioan Sorin Apan, care a facut cercetarile este omul care a descoperit totul iar eu, omul din executiv cel care a facut transportul, casa, masa si restul posibile. Autocare pt exterior si multe altele. A fost o perioada de vis pentru care as da orice sa o retraiesc chiar daca ar trebui sa plec din Anglia unde imi este bine. Momente de neuitat in care s-a infiintat minisatul de la Nicolae Titulescu pt care am lucrat cu colegii interesati doar sa scape de ore, am croit alaturi de Domn' Prof. un viitor stralucit acestui minunat grup. Nu exista data in care eu sa nu adun lumea chiar daca trebuia sa merg eu sa ii iau sau sa ii duc acasa. Si asta cred ca ma face sa ma simt in stare sa zic ca da, Noi am facut-o chiar daca multi au incercat. Legaturile a doi oameni puternici, ale mele prin familia mea si ale Domnului Profesor ne-au ajutat mereu si ne-au sustinut proiecte care mereu au fost de nivel extraordinar. Trebuie sa recunosc ca a existat si Blonda noastra fara de care nu am fi putut face o prezentare mai interesanta mereu. Ea a fost imaginea care ne-a adus mereu lauda si apreciere. Mereu i-am spus si ii spun si acum iti multumesc ca ai ramas atat cat ai considerat alaturi de noi. Ea este cea care acum isi croieste un rost in viata si se casatoreste in curand. Imi este tare dor sa retraiesc acele clipe insa stiu cat de greu si cat dificil ar fi. Multi dintre noi cei din generatia care am cucerit europa, ar mai putea sa vina pt o cantare. Multi dintre noi poate ca insa o vor face la o noua strigare a mea pentru care ma pregatesc cu mare placere. Un trecut superb pe care vreau sa il retraiesc alaturi de voi cei care mereu ati stiut ca lumea nu este facuta doar din bani ci si din suflete si din caractere. Probabil unii nu mai sunt pe aceeasi lungime de unda pierzandu-se in metropole care le-au ametit si i-au facut sa creada ca viata inseamna bani si nu fiinta si dragoste!